Asbestsanering

Asbestsanering må utføres av godkjent firma grunnet helserisikoen som er forbundet med asbestsanering. Samtlige firmaer som skal foreta asbestsanering må ha tillatelse fra Arbeidstilsynet. Det er mange påbud og forskrifter som skal følges ved asbestfjerning. Vi har både kompetansen som trengs, og tillatelse fra Arbeidstilsynet, til å utføre alle jobber innen asbestfjerning. Vi kan leies til og utføre asbestsanering både ute og inne, men kun av våre kurs kunder. Vi ønsker ikke og være en konkurent til våre egene kunder.

Fra begynnelsen av 1980-tallet ble det innført forbud mot asbest i Norge. Derfor finner vi mest sansynlig ikke asbest i nyere hus. Asbestriving vil ofte være aktuelt med eldre hus, særlig dem som ble bygget mellom 1940 og 1980. Reglene for asbestfjerning gjelder både om du skal renovere huset ditt, utføre byggmessige forandringer og rehabilitering, og om du har et gammelt hus som skal rives.

Det er svært viktig å kartlegge bruken av materialer med asbest innen et bygg skal rives og asbestfjerning kan begynne. Alle privatpersoner kan selv utføre asbestfjerning og fjerne asbest fra bygningene sine utvendig dersom de er eier av bygget. De kan ikke hente inn hjelp fra andre det være seg venner eller familie.

Er privatpersoner nødt til å følge forskriftene ved utvendig asbestsanering?

Ingen privatpersoner er pålagt å følge forskriftene ved asbestfjerning utvendig, men det anbefales likevel å gjøre det samt bruke verneutstyr. Da bør du ha minst halvmaske med p3 filter og helst en tett engangsdress. Engangsmasker er IKKE anbefalt. Ved asbestfjerning må arbeidspersonellet blant annet bruke spesielle masker. Og materialene som inneholder asbest skal håndteres på riktig måte og leveres til godkjente mottak for asbest. Siden det fins så strenge krav og mange forskrifter til asbestfjerning, anbefaler vi å bruke ett av våre kunder med asbestgodkjenning til asbestfjerning. De som er merket med (asbest) i referanselista har gått asbestkurs hos oss.

Du finner mer om dette på: http://www.arbeidstilsynet.no/fakta.html?tid=78164 

Du finner godkjente bedrifter i ditt fylke her:http://www.arbeidstilsynet.no/afr/index.html?tid=102399

Del denne siden med andre!

Share on Facebook